Siemens Nederland N.V.

Al meer dan 165 jaar staat de naam Siemens gelijk aan internationale business en wereldwijde aanwezigheid. Wereldwijd hebben we meer dan 370.000 mensen aan het werk met meer dan 140 verschillende nationaliteiten. De concernomzet bedraagt € 74 miljard en een groot gedeelte hiervan wordt behaald met jonge producten. Om dit innovatietempo te handhaven, wordt er wereldwijd per jaar ongeveer € 4 miljard besteed aan research & development. Siemens is goed gepositioneerd om haar klanten lokale, gerichte en op maat gemaakte oplossingen te bieden. Naast de meer dan 290 grote productielocaties wereldwijd, hebben we ook kantoorgebouwen, magazijnen, onderzoek en ontwikkeling faciliteiten en verkoopkantoren in bijna elk land over de hele wereld.

Om klanten over de gehele wereld het beste van dienst te kunnen zijn heeft Siemens vier sectoren die dicht bij de klant staan, met deze sectoren geeft Siemens antwoord op de maatschappelijke vragen die de megatrends (urbanisatie en demografische veranderingen) met zich meebrengen.

Onze Energy Sector helpt onze klanten met het zo efficiënt mogelijk opwekken, transporteren en distribueren van elektriciteit. Daarnaast ondersteunen wij klanten bij de productie, de conversie en het transport van de primaire brandstoffen olie en gas.

De Healthcare Sector staat voor innovatieve producten en complete oplossingen, maar ook voor dienstverlening en advisering binnen de gezondheidszorg. Bij Siemens spelen we een unieke rol: wij ondersteunen zorgaanbieders met onze medische technologie. Onze innovatieve technologie maakt geneeskunde ‘op maat’ mogelijk en zorgt daarnaast voor beter gedifferentieerde diagnoses en duidelijkere behandelbeslissingen.

De industrie moet ook in de toekomst één van de drijvende krachten achter onze economie blijven. Siemens Industry Sector wil hieraan een waardevolle bijdrage leveren met innovatieve producten, maar vooral ook met geïntegreerde concepten.

Met een portfolio met oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken, geïntegreerde gebouw- en beveiligingssystemen, energie-opwekking & -distributie en smart grids, biedt onze Infrastructure & Cities Sector duurzame oplossingen voor stedelijke gebieden over de hele wereld.

Siemens binnen GLT-PLUS

Binnen het consortium GLT-PLUS is Siemens de partner die verantwoordelijk is voor de gascompressoren en de aandrijving daarvan, deze taken worden ingevuld door Siemens Hengelo en Siemens Den Haag/Assen. Siemens Hengelo (Siemens CMP) staat aan de top in de rotating equipment industrie voor de olie- en gasmarkt. In Hengelo verkopen, construeren, assembleren en testen we centrifugaal compressorinstallaties; de serviceorganisatie is betrokken bij al het preventieve en correctieve onderhoud aan de door Siemens CMP geleverde installaties. Siemens Den Haag / Assen (Siemens ONS) is verantwoordelijk voor de levering van de aandrijving van de compressortrein (hoofdmotor) en bijbehorende regeling (VSDS), transformatoren en filterinstallaties. Verder levert Siemens ONS diverse andere elektrotechnische apparatuur zoals motoren, frequentie regelaars, CCTV systemen.

Binnen GLT-PLUS is Siemens ook verantwoordelijk voor al het onderhoud aan de geleverde producten, het beheer van alle reservedelen hiervoor en de eventueel benodigde modificaties aan de installaties. Ook in het GLT-PLUS heeft Siemens een grote innovatie ingebracht. De gehele compressietrein is voorzien van magnetische lagers. Dit voorkomt dat er op site olie gebruikt moet worden voor de smering van de lagers en is daarom vanuit milieu oogpunt een veel betere oplossing. Ook hebben magnetische lager systemen het voordeel dat er minder geluid geproduceerd wordt.