Jacobs Nederland B.V.

Jacobs Engineering Group Inc is een van de grootste en meest diverse aanbieders van professionele technische diensten van de wereld. Met een omzet van meer dan $ 10 miljard in 2011, bied Jacobs een full-spectrum aan diensten aan industriële-, commerciële- en overheidsklanten in meerdere markten. Diensten omvatten wetenschappelijke en specialistische consulting, alsmede alle aspecten van engineering, constructie, exploitatie en onderhoud.

De fundamentele zakelijke strategie van Jacobs is het opbouwen van lange termijn relaties met klanten. Meer dan 80 procent van het werk van Jacobs komt van terugkerende trouwe klanten. Deze strategie heeft veel kostenvoordelen, winst en groei opgeleverd. De combinatie van een trouwe klantenkring en gestage groei maakt Jacobs tot een aantrekkelijk bedrijf in staat is top talent aan te trekken en te behouden. Als gevolg van deze solide bedrijfsstrategie is Jacobs welvarend in diverse markten wereldwijd. Hun wereldwijde netwerk omvat meer dan 200 kantoren in meer dan 25 landen met vestigingen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, het vasteland van Europa, India, Australië, Afrika en Azië. Het Europese hoofdkantoor van Upstream en Downstream activiteiten is in Leiden.

Jacobs is binnen de GLT-PLUS consortium verantwoordelijk voor de engineering scope. De engineering scope bestaat uit de volgende sub-scopes:
– Specifieke projecten en onderhoudsstudies
– Genereren van technische pakketten voor wijzigingen
– Engineering voor ondersteuning van correctief en preventief onderhoud
– Engineering voor ‘basis for design’ en ‘project specification’ te genereren
– Detailed Design activiteiten om een RFC-pakket voor te bereiden