Yokogawa Europe Solutions B.V.

Yokogawa is één van de wereldmarktleiders in industriële automatisering, test- en meetapparatuur, informatiesystemen en industriële services. Kenmerken van onze producten en diensten; innovatief, pro-actief, veilig en duurzaam. Kortom, smart technology, gemaakt door smart professionals.

Rol Yokogawa binnen het GLT-PLUS consortium

Yokogawa is een van de vier partners binnen het GLT-PLUS consortium en heeft de volledige procesautomatisering geleverd. Het gas uit twintig productie locaties wordt volledig automatisch en onbemand uit de grond gehaald, bewerkt en zo nodig opgeslagen. Voor het inmiddels 15 jaar durende project is 200 km glasvezel de grond in gegaan en waakt het Yokogawa Field Wide DCS systeem (1 van de grootste ter wereld) over meer dan 50.000 I/O met meer dan 800.000 tagnummers.

Naast automatisering van de Groningen productie locaties heeft Yokogawa ook onlangs de controlekamer van de ondergrondse gasopslag locatie Norg vernieuwd en wordt in de komende jaren deze plant uitgebreid met gebruikmaking van dezelfde Yokogawa systemen als gebruikt voor de automatisering van de produktie locaties.

Naast realisatie van projecten is Yokogawa ook verantwoordelijk voor het onderhoud van alle door Yokogawa geleverde systemen en produkten. Voor NAM is onderhoud ontzettend belangrijk. Groningen is goed voor meer dan de helft van de Nederlandse aardgasproduktie. De systemen die de installaties besturen worden dus zeer goed onderhouden, ze moeten onder alle omstandigheden de installaties in de lucht houden. Onderhoud van de systemen en producten worden gecoördineerd vanuit het Groningen Support Centre in Sappemeer, waar een dedicated Yokogawa crew remote waakt over de Control en Automation systemen. Zij zorgen er voor dat bij weer en wind alles optimaal draait.